Prostreno.cz

Toskánské hrušky

Toskánské hrušky podle italského receptu podávejte horké s vanilkovou , nebo jinou oblíbenou zmrzlinou. Recept lze snadno obměnit na jablka, broskve , nebo nektarinky.

16.08.2021 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

938 kJ / 224 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozkrojte hrušky napůl a spodní stranu hrušek seřízněte , aby hrušky dobře stály v zapékací misce.
  2. Hrušky uložte do vymazané zapékací misky a dejte je na 10-15 minut do trouby předehřáté na 190° C , záleží na tvrdosti hrušek .
  3. V rendlíku nechte rozpustit máslo , přidejte cukr , ořechy , ve smetaně rozmíchanou bramborovou moučku , špetku soli a míchejte , až směs začne houstnout.
  4. Hrušky vyjměte z trouby , teplotu trouby zvyšte na 200 °C , na hrušky rozdělte připravenou směs a dejte na 5 minut zpět do trouby.
  5. Hrušky nechte chvíli vychladnout a podávejte je se zmrzlinou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,12 g
  • Sacharidy:

    238,42 g
    • Cukry:

      174,27 g
  • Tuky:

    209,96 g
  • Vláknina:

    27,00 g

Aktivita pro spálení:

726 kcal
90

minut jízdy na kole

69

minut běhu

216

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mouka

364 kcal / 100g
B9 g
S76 g
T1 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

houska

265 kcal / 100g
B8 g
S49 g
T3 g

lískové ořechy

628 kcal / 100g
B14 g
S16 g
T60 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Toskánské hrušky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba