Prostreno.cz

Růžičková kapusta s anglickou slaninou

Růžičková kapusta je báječná zelenina, která má výraznou chuť a nejlépe jí svědčí kratší tepelná úprava, kdy si zachová svou křupavost a svěží barvu.

19.08.2021 lentilka
40min

20min příprava

20min vaření

93 kJ / 22 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu překrojte na polovinu.
  2. V hrnci přiveďte k varu 1.5 l osolené vody, přisypte růžičkovou kapustu a vařte 2 minuty . Pak růžičkovou kapustu sceďte a nechte okapat.
  3. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky , nebo na proužky a opečte ji v pánvi na lžíci oleje.
  4. Opečenou slaninu vyndejte děrovanou lžíci a nasypte ji na papírovou utěrku .
  5. Na stejnou pánev přidejte 0.5 lžíce másla , přidejte okapanou růžičkovou kapustu a opečte ji do zlatova.
  6. Růžičkovou kapustu můžete dochutit pepřem. Podávejte s rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,46 g
  • Sacharidy:

    58,62 g
    • Cukry:

      14,31 g
  • Tuky:

    25,40 g
  • Vláknina:

    22,00 g

Aktivita pro spálení:

124 kcal
15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s anglickou slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba