Prostreno.cz

Žampionový salát s marinádou

Připravte si tento lahodný , jednoduchý salát těsně před podáváním, protože čím déle se houby marinují, tím více tekutin uvolní.

20.08.2021 lentilka
20min

20min příprava

607 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velké misce smíchejte citronovou kůru a šťávu , šalotku, petrželku, tymián , muškátový oříšek a olivový olej .
  2. Přidejte houby a jemně je promíchejte, aby se obalily marinádou .
  3. Houby nechte 10 minut marinovat.
  4. Těsně před podáváním houby dochuťte solí , pepřem a h lehce je promíchejte .
  5. Nakonec posypte salát hoblinkami parmezánu .

TIP:

Kdo nemá rád muškátový oříšek , může vynechat .

Žampiony můžete jíst klidně syrové . Vhodné jsou ale malé , mladé plodničky. Není je třeba loupat, stačí je jen omýt , osušit a nakrájet na plátky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,85 g
  • Sacharidy:

    28,06 g
    • Cukry:

      7,96 g
  • Tuky:

    104,94 g
  • Vláknina:

    9,10 g

Aktivita pro spálení:

392 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

117

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žampionový salát s marinádou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba