Prostreno.cz

Salát z pečené růžičkové kapusty

Salát z pečené růžičkové a kadeřavé kapusty s jadérky granátového jablka je perfektní příloha k pečenému masu , nebo rybám. Ale klidně si můžete dát salát jen tak.

23.08.2021 sun
45min

20min příprava

25min vaření

479 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180° C .
  2. Růžičkovou kapustu opláchněte pod tekoucí vodou , odstraňte svrchní lístky a košťál.
  3. Kapustičky nakrájejte na tenké plátky .
  4. Z listů kadeřavé kapusty vykrojte tvrdý stonek uprostřed listu a nakrájejte ji na širší nudličky.
  5. Růžičkovou kapustu nasypte na malý plech , pokapejte ji 2 lžícemi oleje , promíchejte a dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C , alespoň jednou promíchejte.
  6. K růžičkové kapustě přisypte nakrájenou kadeřavou kapustu , přidejte lžíci oleje , osolte , opepřete , promíchejte a dejte na 10 minut do trouby.
  7. Mezitím vyjměte z granátového jablka jadérka , granátové jablko rozkrojte na polovinu a pomocí lžíce vyklepněte jadérka do větší misky.
  8. Upečenou kapustu přidejte do misky , přidejte lžíci oleje a redukci balsamico . (Můžete přidat i trochu šťávy z granátového jablka ) , promíchejte a hned podávejte .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,60 g
  • Sacharidy:

    51,84 g
    • Cukry:

      12,37 g
  • Tuky:

    63,78 g
  • Vláknina:

    19,50 g

Aktivita pro spálení:

200 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

59

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z pečené růžičkové kapusty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba