Prostreno.cz

Quinoa s červeným zelím

Na vlákninu bohatý , barevný, lahodný, křupavý salát. Quinoa je velmi zdravá, výživná a lehce stravitelná. Navíc z ní můžete vykouzlit skvělá jídla.

08.09.2021 sun
45min

30min příprava

15min vaření

327 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Quinou namočte před vařením na 5-10 minut do studené vody,potom vodu slijte .
  2. Quinou nasypte do hrnce zalijte ji zeleninovým vývarem a přikrytou vařte 10 – 15 minut . Poté quinou odstavte z ohně a nechte ji ještě zakrytou 5-10 minut dojít .
  3. Do misky nastrouhejte očištěnou mrkev , nejlépe na hrubém struhadle.
  4. Přidejte zelí nakrájené na nudličky, očištěný celer nakrájený na plátky a lahůdkovou cibulku nakrájenou na tenké plátky .
  5. Přidejte mungo klíčky a petrželku.
  6. Limetkovou šťávu a olivový olej prošlehejte v misce metličkou .Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Zálivkou pokapejte salát a promíchejte ho. Salát nechte alespoň 30 minut v chladu .

TIP:

Chuťově nejlepší jsou klíčky - mungo. Jsou to malé zelené „fazolky“, které koupíte v prodejnách se zdravou výživou, ale i v některých supermarketech. Pokud neseženete mungo, nahraďte je třeba čočkou, hráškem, nebo cizrnou .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,98 g
  • Sacharidy:

    93,39 g
    • Cukry:

      1,15 g
  • Tuky:

    96,14 g
  • Vláknina:

    5,50 g

Aktivita pro spálení:

186 kcal
23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

řapíkatý celer

16 kcal / 100g
B1 g
S3 g
T0,2 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Quinoa s červeným zelím

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba