Prostreno.cz

Mrkev na medu

Chutná pečená mrkev s medem , je jednou z nejjednodušších příloh. Pečením mrkve vynikne její přirozená sladkost.

10.09.2021 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

382 kJ / 91 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 1 kg mrkve
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 ks bio pomeranč
  • 1 lžíce medu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180°C .
  2. Očištěnou mrkev nakrájejte na stejně velké kousky. Větší mrkev rozkrojte vodorovně na polovinu.
  3. Mrkev nasypte v jedné vrstvě na plech a pokapejte ji olivovým olejem. Mrkev osolte , opepřete a promíchejte , aby se obalila olejem.
  4. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
  5. Kůru z pomeranče nastrouhejte a vymačkejte z něj šťávu.
  6. V malé misce smíchejte pomerančovou šťávu s medem .
  7. Vyjměte mrkev z trouby a pokapejte ji medovou směsí.
  8. Přidejte tymián , promíchejte a vraťte do trouby na dalších 15 - 20 minut.
  9. Upečenou mrkev posypte pomerančovou kůrou . Hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,43 g
  • Sacharidy:

    102,30 g
    • Cukry:

      52,30 g
  • Tuky:

    63,52 g
  • Vláknina:

    20,00 g

Aktivita pro spálení:

246 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mrkev na medu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba