Prostreno.cz

Hovězí plátky dušené na pivu

Plátky hovězího masa plněné anglickou slaninou , karotkou a okurkou , dušené na pivu.

24.09.2021 lanvin
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

1224 kJ / 292 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Okurku nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Oloupanou karotku nakrájejte na tenké nudličky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
  4. Maso naklepejte přes potravinářskou fólii.
  5. Maso osolte a opepřete z obou stran.
  6. Na plátky rozdělte slaninu, nakrájenou karotku a okurku.
  7. Maso zabalte jako roládu a sepněte párátky,nebo kovovými jehlami.
  8. V pekáčku rozehřejte olej , přidejte nakrájenou cibuli a krátce ji orestujte .
  9. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  10. Maso podlijte pivem , přidejte hořčici , posypte kmínem , přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 190° C. Pečte doměkka , během pečení maso otočte . Pokud je třeba , přidejte trochu piva.
  11. Maso vyndejte a omáčku zahustěte instantní jíškou.Vařte 10 minut.
  12. Do omáčky vložte zpět maso a vše jen krátce prohřejte .

TIP:

Maso můžete připravit i na černém pivu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    274,48 g
  • Sacharidy:

    54,66 g
    • Cukry:

      25,14 g
  • Tuky:

    282,78 g
  • Vláknina:

    8,24 g

Aktivita pro spálení:

886 kcal
110

minut jízdy na kole

84

minut běhu

264

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky dušené na pivu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba