Prostreno.cz

Kachní prsa se zeleným pepřem

Lahodná a šťavnatá kachní prsa s krémovou omáčkou se zeleným pepřem . Jednoduchý návod, jak připravit minutková kachní prsa. Výsledkem je maso propečené pouze dorůžova, nikoli však syrové .

29.09.2021 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

877 kJ / 209 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku smíchejte smetanu , zelený pepř , hořčici a vývar , vařte na mírném ohni 10 minut.
  2. Do omáčky vmíchejte studené máslo, koňak , omáčku prošlehejte metličkou , krátce ji prohřejte a odstavte z ohně . Podle chuti jemně osolte .
  3. Kůži kachních prsou nařízněte do mřížky a osolte je z obou stran. Kůži vždy prořízněte tak, aby řez vedl skrz celou výšku kůže a podkožního tuku, ale nenařízl maso.
  4. Pánev rozehřejte pouze na středním plameni .
  5. Do teplé pánve položte maso kůží dolů a opékejte 15 minut . Mírný žár plotýnky zaručí, že se maso bude opékat, ale vypékající tuk nebude prskat .
  6. Maso otočte kůží nahoru a pečte ho ještě 5 minut .
  7. Maso vyjměte z pánve do misky nebo do hlubokého talíře a nechte pět minut odpočinout v teple (buď ve vlažné troubě, nebo maso zakryjte alobalem či přiklopte pokličkou.
  8. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou .

TIP:

Omáčku můžete ještě zahustit lžíci světlé instantní jíšky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,93 g
  • Sacharidy:

    44,13 g
    • Cukry:

      14,94 g
  • Tuky:

    119,82 g
  • Vláknina:

    7,50 g

Aktivita pro spálení:

413 kcal
51

minut jízdy na kole

39

minut běhu

123

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa se zeleným pepřem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba