Prostreno.cz

Houby v soli

Jeden ze způsobů, jak uchovat houby čerstvé a chutné po dlouhou dobu.

01.10.2011 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

37 kJ / 8 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hlavičky hub omyjte a vložte do vařící vody s 5dg soli. Vařte 5 minut, sceďte a přelijte několikrát studenou vodou.
  2. Rozdělte do skleniček. Zbytek soli svařte s 1 litrem vody. Houby zalijte. Houby můžete na povrchu ještě posypat solí. Houby sterilujte 10 minut.
  3. Před použitím houby důkladně propláchněte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,00 g
  • Sacharidy:

    30,00 g
    • Cukry:

      10,00 g
  • Tuky:

    4,00 g
  • Vláknina:

    10,00 g

Aktivita pro spálení:

109 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení





Podobné recepty

Plněné žampiony

(26 hlasů)
35min
816 kJ

Houby v pečených bramborách

(14 hlasů)
60min
393 kJ

Houbová směs na topinky

(22 hlasů)
40min
360 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houby v soli

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba