Prostreno.cz

Vepřové kotlety s křenem

V české kuchyni je křen oblíbený pro svou nezaměnitelnou chuť. I střídmá porce nastrouhaného kořene dodá pikantnost masové omáčce .

27.10.2021 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

929 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety - jedna přibližně 180 g
  • 2 lžíce křenu - nebo podle chuti
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce větší,nakrájená cibule
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 lžíce tmavé instantní jíšky - nebo mouka a voda
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na ozdobu
  • 1 snítka nakrájeného , čerstvého rozmarýnu - volitelné

Postup přípravy

  1. Kotlety lehce naklepejte a na okrajích nařízněte ostrým nožem.
  2. Kotlety osolte , obalte je v hladké mouce a poté je opečte z obou stran na oleji .
  3. K masu nasypte nakrájenou cibuli ,přidejte vývar a přikryté duste doměkka. Měkké maso vyndejte na talíř.
  4. Do masové šťávy vmíchejte jíšku a vařte 5 minut.
  5. Pak přidejte křen , vložte zpět kotlety a vše jen prohřejte.
  6. Před podáváním můžete ozdobit rozmarýnem .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    178,05 g
  • Sacharidy:

    120,80 g
    • Cukry:

      1,80 g
  • Tuky:

    117,80 g
  • Vláknina:

    4,65 g

Aktivita pro spálení:

620 kcal
77

minut jízdy na kole

59

minut běhu

185

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s křenem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba