Prostreno.cz

Fíky v anglické slanině

Tento efektní předkrm můžete podávat při slavnostní večeři. Lahodné čerstvé fíky naplněné sýrem a obalené v anglické slanině zapečením nádherně zkaramelizují. Výborné jsou ještě teplé, ale velmi chutné i po vychladnutí.

12.11.2021 lanvin
40min

25min příprava

15min vaření

943 kJ / 225 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Každý fík rozkrojte napůl a ze středu vydlabejte malé množství dužiny , asi ½ lžičky , dužinu nahraďte lžičkou smetanového sýra. Každý plátek slaniny rozkrojte podélně napůl, abyste měli dlouhý pruh. Každou polovinu fíku zabalte do slaniny . Připravené fíky vložte do pekáčku a zakápněte je olivovým olejem . Fíky pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 10 - 12 minut, tak aby se slanina opekla dokřupava. Po upečení fíky zakápněte redukci balsamico . Fíky můžete připravit i na grilovací pánvi .
  2. Každý plátek slaniny rozkrojte podélně napůl, abyste měli dlouhý pruh.
  3. Každou polovinu fíku zabalte do slaniny .
  4. Připravené fíky vložte do pekáčku a zakápněte je olivovým olejem .
  5. Fíky pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 10 - 12 minut, tak aby se slanina opekla dokřupava.
  6. Po upečení fíky zakápněte redukci balsamico .
  7. Fíky můžete připravit i na grilovací pánvi .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    526,20 g
  • Sacharidy:

    371,20 g
    • Cukry:

      329,68 g
  • Tuky:

    526,40 g
  • Vláknina:

    36,00 g

Aktivita pro spálení:

606 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

180

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fíky v anglické slanině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba