Prostreno.cz

Cizrnový salát s rukolou

Vydatný salát plný chuti. Cizrna je královnou mezi luštěninami, je velmi dobře stravitelná, má nevtíravou zemitou, lehce oříškovou chuť a překypuje vitaminy, minerály a antioxidanty .

13.01.2022 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

772 kJ / 184 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Den předem zalijte cizrnu v hrnci vodou a nechte ji alespoň 12 hodin bobtnat. Druhý den ji důkladně propláchněte a vařte v nové neosolené vodě doměkka, zhruba 45 minut. Během vaření zkoušejte , zda už je cizrna měkká .
  2. Uvařenou cizrnu slijte, propláchněte studenou vodou, a důkladně sceďte.
  3. Cizrnu nasypte na plech vyložený pečící folií , pokapejte ji 2 lžícemi oleje , promíchejte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C . Pečte 10-15 minut , dozlatova. Pak nechte cizrnu vychladnout.
  4. Natvrdo uvařená vejce oloupejte a nakrájejte je na čtvrtky.
  5. Suroviny na zálivku promíchejte v misce.
  6. Studenou cizrnu nasypte do misky , přidejte rukolu , nakrájenou šalotku , vejce a vše zakápněte zálivkou .
  7. Lehce promíchejte a hned podávejte.

TIP:

Salát můžete připravit z cizrny , kterou si uvaříte doma, nebo můžete použít konzervovanou cizrnu .Stačí plechovka 400 g .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,58 g
  • Sacharidy:

    38,92 g
    • Cukry:

      15,68 g
  • Tuky:

    147,18 g
  • Vláknina:

    7,56 g

Aktivita pro spálení:

583 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

174

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cizrnový salát s rukolou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba