Prostreno.cz

Polévka se žlutou paprikou a kukuřicí

Krémová , sytá ,lahodná polévka , doplněná restovanou anglickou slaninou.

02.03.2022 lentilka
50min

15min příprava

35min vaření

367 kJ / 87 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V pánvi na oleji orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu .
  2. Orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžící na papírový ubrousek .
  3. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
  4. Cibuli posypte moukou a míchejte , až se mouka důkladně spojí s máslem.
  5. Za stálého míchání přilijte vývar.
  6. Do vývaru nasypte nakrájený celer, zrna kukuřice a papriku .
  7. Přilijte smetanu , přiveďte k varu a vařte 15 minut ,nebo až bude zelenina měkká.
  8. Do polévky vmíchejte strouhaný sýr a míchejte , až se sýr rozpustí . Dále už nevařte .
  9. Podle chuti polévku osolte a opepřete.
  10. Podávejte s restovanou anglickou slaninou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,20 g
  • Sacharidy:

    139,53 g
    • Cukry:

      40,31 g
  • Tuky:

    152,12 g
  • Vláknina:

    6,50 g

Aktivita pro spálení:

456 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

136

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka se žlutou paprikou a kukuřicí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba