Prostreno.cz

Vepřová panenka v prosciuttu

Žádné opékání masa před pečením , žádné ovazování provázkem ….stačí potřít dijonskou hořčicí s medem , zabalit a upéct .

12.03.2022 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

528 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200° C .
  2. V malé misce smíchejte med a dijonskou hořčici .
  3. Položte plátky prosciutta na pečící papír , nebo potravinářskou folii tak , aby se mírně překrývaly. Vždy dva vedle sebe.
  4. Maso osolte ze všech stran a položte ho doprostřed připravených plátků prosciutta. Panenku vytvarujte tak , aby nebyly konce tenké a střed silný .
  5. Maso potřete směsí dijonské hořčice a medu a pomocí pečícího papíru , nebo potravinářské folie pevně srolujte .
  6. Maso položte do pekáčku ,podlijte přibližně 120 ml vody a pečte v předehřáté troubě 25–35 minut . Záleží na velikosti vepřové panenky .
  7. Před krájením nechte maso 10 minut odpočinout .

TIP:

Při koupi masa si vyberte takovou vepřovou panenku , aby byla stejnoměrně silná a neměla příliš tenké konce . Pokud je na konci slabá , podložte slabé konce při balení pod maso . Místo prosciutta můžete použít libovou anglickou slaninu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    178,12 g
  • Sacharidy:

    7,95 g
    • Cukry:

      6,45 g
  • Tuky:

    27,61 g
  • Vláknina:

    0,90 g

Aktivita pro spálení:

243 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka v prosciuttu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba