Prostreno.cz

Sekaná plněná chřestem

Nic se nevyrovná domácí přípravě sekané , kterou vyladíte dle vlastní chuti .

16.03.2022 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

362 kJ / 86 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný chřest vložte do vařící osolené vody a vařte přibližně 4 minuty. Poté chřest sceďte a propláchněte studenou vodou .
  2. Chřest nakrájejte na kousky velké přibližně 2-3 cm .
  3. Na pečení je nejlepší použít přímo formu na pečení sekané . Pokud takovou formu nemáte , použijte třeba rovnou formu na srnčí hřbet apod. Formu vymažte olejem.
  4. V míse smíchejte strouhanku , 4 lžíce vody a rajčatový protlak , nechte 5 minut stát .
  5. Přidejte mleté maso, rozšlehané vejce, sůl , pepř , nasekanou petrželku a dobře promíchejte .
  6. Na dno vymazané formy rozprostřete polovinu masa , na maso položte kousky chřestu a přikryjte je druhou polovinou masa. ( Můžete také dát polovinu masa na pracovní plochu , na maso rozložit kousky chřestu, přikrýt druhou polovinou masa a vytvarovat váleček. Připravené maso položte do vymazané zapékací misky a pečte stejně jako ve formě. )
  7. Sekanou pečte v troubě předehřáté na 190 ° C 45-50 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    139,80 g
  • Sacharidy:

    51,99 g
    • Cukry:

      3,52 g
  • Tuky:

    174,33 g
  • Vláknina:

    11,10 g

Aktivita pro spálení:

456 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

136

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mleté maso

250 kcal / 100g
B18 g
S0 g
T20 g

zelený chřest

20 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,2 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

strouhanka

351 kcal / 100g
B12 g
S71 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sekaná plněná chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba