Prostreno.cz

Chřest s vařenými vejci a kapary

Tato zelenina je velmi univerzální, nejlépe si ji vychutnáte v těch nejjednodušších úpravách. V případě, že je chřest mladý, stačí jej omýt a oddělit spodní dřevnatou část, což jsou asi tři centimetry. Mladý chřest není třeba loupat .

13.04.2022 sun
40min

20min příprava

20min vaření

3468 kJ / 828 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 4 ks vejce vařená natvrdo
  • 700 g čerstvého zeleného chřestu
  • 2 l vody + 0.5 lžičky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce okapaných kaparů - nebo podle chuti
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Vařená , studená , oloupaná vejce nastrouhejte na hrubém struhadle , nebo velmi jemně nakrájejte ostrým nožem .
  2. Očištěný chřest vložte do vařící osolené vody a vařte podle síly stonků 2-6 minut. Chřest by měl být uvařen do poloměkka. Dejte pozor, abyste ho nerozvařili . Uvařený chřest sceďte a dejte na talíř.
  3. Chřest pokapejte olivovým olejem a posypte nastrouhanými vejci a kapary.
  4. Podle potřeby dochuťte solí .
  5. Hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0 g
  • Sacharidy:

    0 g
    • Cukry:

      0 g
  • Tuky:

    60,00 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

132 kcal
16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřest s vařenými vejci a kapary

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba