Prostreno.cz

Rýžová polévka

Krémová , lahodná a sytá italská polévka .

14.04.2022 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

287 kJ / 68 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Šafrán namočte do několika lžic vody.
  2. V hrnci na oleji a másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
  3. Přidejte rýži a míchejte, aby se rýže obalila olejem.
  4. K rýži přilijte víno přiveďte k varu a vařte 2 minuty , pak přilijte 700 ml vývaru a na mírném ohni za občasného míchání vařte.
  5. Jakmile se kuřecí vývar vsákne do rýže, přilijte za stálého míchání zbývající vývar a namočený šafrán . Vařte ,až je rýže měkká . Občas promíchejte.
  6. Do polévky vmíchejte mascarpone ,strouhanou citronovou kůru a strouhaný sýr .
  7. Polévku podávejte hustě posypanou petrželkou.

TIP:

Pokud nemáte domácí vývar , použijte vodu a sypký bio vývar , nebo bio bujón.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,32 g
  • Sacharidy:

    355,32 g
    • Cukry:

      0,32 g
  • Tuky:

    69,10 g
  • Vláknina:

    0,20 g

Aktivita pro spálení:

341 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

101

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

mascarpone

429 kcal / 100g
B4 g
S3 g
T44 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýžová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba