Prostreno.cz

Hovězí kližka se sušenými houbami

Hovězí maso v omáčce krásně zkřehne, víno a houby dodají příjemnou chuť a vůni.

08.07.2022 lentilka
3h a 0min

30min příprava

2h a 30min vaření

692 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte do červeného vína a nechte je minimálně půl hodiny namočené.
  2. Maso nakrájejte na silnější plátky , maso osolte , opepřete a v kastrolu , nebo větším rendlíku na oleji maso krátce opečte spolu s nakrájenou cibulí.
  3. K masu přidejte houby i s vínem , přilijte vývar ,přikryjte a duste doměkka.
  4. Když je maso měkké , přidejte k němu kukuřičný škrob rozmíchaný ve 100 ml vody, k masu vmíchejte hořčici , worcestrovou omáčku a na mírném ohni duste ještě 10 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    236,44 g
  • Sacharidy:

    110,39 g
    • Cukry:

      16,70 g
  • Tuky:

    126,93 g
  • Vláknina:

    24,72 g

Aktivita pro spálení:

745 kcal
93

minut jízdy na kole

70

minut běhu

222

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Pečené kuřecí paličky

1h a 10min
(1 hlasů)

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí kližka se sušenými houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba