Prostreno.cz

Fenyklová polévka

Fenykl mnoho lidí odmítá pro jeho výraznou vůni připomínající anýz, ale tepelnou úpravou zesládne a zjemní . Vyzkoušejte sametově jemnou fenyklovou polévku.

26.08.2022 lentilka
55min

20min příprava

35min vaření

397 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Z fenyklu odstraňte zavadlé listy a odřízněte stonky.
  2. Fenykl opláchněte vodou a nakrájejte na menší kousky.
  3. V hrnci na rozehřátém oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku .
  4. Přidejte fenykl, česnek a promíchejte .
  5. Přilijte vývar, víno a na mírném ohni vařte 15-20 minut , nebo až bude fenykl měkký.
  6. Polévku rozmixujte ponorným mixérem , do polévky přidejte smetanu ,podle potřeby dochuťte solí a polévku nechte projít varem.
  7. Polévku před podáváním ozdobte nastrouhaným květákem a fenyklovou natí. Polévka chutná skvěle s křupavým chlebem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,43 g
  • Sacharidy:

    37,49 g
    • Cukry:

      18,03 g
  • Tuky:

    135,16 g
  • Vláknina:

    4,56 g

Aktivita pro spálení:

403 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fenyklová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba