Prostreno.cz

Kuřecí plátky s houbami a vínem Madeira

Madeira je silné , úžasné , dezertní víno , které se skvěle hodí i k vaření .

13.10.2022 Mikeš
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

830 kJ / 198 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky .
  2. Obě strany osolte a posypte italským kořením.
  3. Plátky masa obalte v hladké mouce .
  4. Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě rozehřejte 2 lžíce másla a olej ,přidejte plátky masa a maso opečte doměkka.
  5. Měkké maso vyjměte z pánve a nechte okapat na papírové utěrce na talíři, udržujte v teple, přikryté například alobalem.
  6. Na pánev přidejte 1 lžíci másla , šalotku a nechte ji zesklovatět .
  7. Přidejte nakrájené houby a duste je 5 minut.
  8. K houbám přidejte kuřecí vývar, Madeiru a smetanu, ve které rozmíchejte lžíci hladké mouky , vařte 10 minut .
  9. Kuřecí maso podávejte přelité omáčkou , posypané nasekanou petrželkou.

TIP:

Pokud nemáte víno Madeira , můžete použít Portské ,nebo Sherry .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    270,81 g
  • Sacharidy:

    127,46 g
    • Cukry:

      6,58 g
  • Tuky:

    164,75 g
  • Vláknina:

    9,98 g

Aktivita pro spálení:

812 kcal
101

minut jízdy na kole

77

minut běhu

242

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky s houbami a vínem Madeira

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba