Prostreno.cz

Rizoto s hráškem

Krémové rizoto s hráškem a parmazánem .

26.01.2023 sun
50min

15min příprava

35min vaření

416 kJ / 99 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Zeleninový vývar přiveďte k varu.
  2. Hrášek povařte 5 minut v osolené vodě . Hrášek sceďte a přelijte ho ledovou vodou , nechte dobře okapat .
  3. Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na másle.
  4. Přidejte rýži (na krémové rizoto rýži neproplachujte ) a za stálého míchání chvíli restujte.
  5. Přidejte malou naběračku vývaru a nechte ho vstřebat. Vždy po naběračce přidávejte další vývar a pravidelně míchejte. Vývar přidávejte ,až bude rýže krémová .
  6. Ke konci vmíchejte hrášek , podle chuti osolte , opepřete a nechte hrášek prohřát.
  7. Před podáváním posypte rizoto sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,44 g
  • Sacharidy:

    509,40 g
    • Cukry:

      27,13 g
  • Tuky:

    67,30 g
  • Vláknina:

    22,50 g

Aktivita pro spálení:

643 kcal
80

minut jízdy na kole

61

minut běhu

191

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s hráškem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba