Prostreno.cz

Vepřová panenka s pečenými rajčaty

Vepřová panenka patří k nejcennějším kusům vepřového masa . Příprava panenky je extra rychlá, hodí se proto na minutky .

24.02.2023 Mikeš
50min

20min příprava

30min vaření

513 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Svíčkovou podélně rozkrojte napůl , každou polovinu překrojte a lehce naklepejte.
  2. Omytá rajčata nasypte do malé zapékací misky, osolte je , opepřete , posypte špetkou cukru a pokapejte 2 lžícemi octa balsamico , přidejte 150 ml vína , misku přikryjte a dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 180° C .
  3. Na pánvi s rozehřátým olejem opečte maso doměkka. Měkké maso osolte a opepřete.
  4. Maso podávejte s rajčaty , posypané petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    172,18 g
  • Sacharidy:

    29,07 g
    • Cukry:

      13,00 g
  • Tuky:

    69,98 g
  • Vláknina:

    7,38 g

Aktivita pro spálení:

432 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

128

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Mexické pozole

3h a 30min

Krémová polévka ze sladkých brambor

30min
(1 hlasů)

Vegetariánský wrap s cizrnou

20min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s pečenými rajčaty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba