Prostreno.cz

Rajčatový džem

Ostrý džem z rajčat.

24.07.2012 lanvin
55min

15min příprava

40min vaření

328 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Semínka fenyklu a koriandru rozdrťte v hmoždíři.
  2. Rajčata oloupejte a nakrájejte. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno, z feferonek odstraňte semínka a nakrájejte je na malé proužky.
  3. Rajčata, cibuli, česnek, feferonky a citrónovou kůru dejte do kastrolu. Přidejte ocet, koření a cukr. Přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání až směs zhoustne.
  4. Horké naplňte do skleniček, zavíčkujte a sterilujte 10 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,76 g
  • Sacharidy:

    454,03 g
    • Cukry:

      390,56 g
  • Tuky:

    8,47 g
  • Vláknina:

    21,12 g

Aktivita pro spálení:

627 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

187

minut uklízení





Podobné recepty

Marmeláda z fíků

(17 hlasů)
25min
736 kJ

Džem z melounu a broskví

(15 hlasů)
40min
833 kJ

Hruškový džem

(10 hlasů)
1h a 5min
765 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

citronová kůra

47 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,3 g

Bílý vinný ocet

18 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

fenykl

31 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,3 g

koriandr

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T18 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rajčatový džem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba