Prostreno.cz

Domácí celozrnný chléb

Domácí, voňavý chléb je nejlepší.

16.03.2014 lanvin
2h a 40min

1h a 40min příprava

60min vaření

1099 kJ / 262 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do velké mísy nalijte vodu ,přidejte cukr ,droždí a nechte 5 minut stát.
  2. Přidejte olej, ocet a postupně přisypte mouku, nejprve hladkou, pak celozrnnou a sůl.
  3. Vznikne hustá, poměrně hladká, lepkavá hmota, do které přidejte semínka/ořechy/bylinky podle chuti, přikryjte a nechte kynout na teplém místě.
  4. Po vykynutí přeložte těsto pomocí stěrky do vymazané formy, posypte semínky/ořechy, podle chuti a nechte ještě 15 minut kynout.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 185 °C přibližně 50 - 60 minut

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    219,26 g
  • Sacharidy:

    1320,32 g
    • Cukry:

      17,00 g
  • Tuky:

    107,71 g
  • Vláknina:

    131,95 g

Aktivita pro spálení:

7026 kcal
878

minut jízdy na kole

669

minut běhu

2097

minut uklízení





Podobné recepty

Chlebíček s chřestem

(18 hlasů)
1h a 10min
829 kJ

Chlebíček s olivami a šunkou

(28 hlasů)
60min
983 kJ

Chléb s černým pivem

(21 hlasů)
1h a 10min
1140 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

droždí

325 kcal / 100g
B45 g
S12 g
T1 g

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

celozrnná mouka

340 kcal / 100g
B13 g
S72 g
T2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí celozrnný chléb

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba