Prostreno.cz

Řezy s bílkovou čepicí

řezy ze sušenek
05.04.2014 Mikeš
55min

35min příprava

20min vaření

943 kJ / 225 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Sušenky umelte nebo rozdrťte a dejte do mísy. Přidejte rozpuštěné máslo a dobře prohněťte
  3. Pak sušenkovou směs urovnejte do dortové formy, upěchujte a dejte do lednice vychladit
  4. Oddělte žloutky a bílky. V míse rozšlehejte žloutky,v druhé misce smíchejte salko s limetkovou šťávou a kůrou a pak ho vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
  5. Směs nalijte na sušenkový korpus.
  6. V čisté misce vyšlehejte z bílků tuhý sníh a postupně do něj zašlehejte cukr, vanilkový extrakt a špetku soli.
  7. Většinu sněhu narovnejte na žloutkovou vrstvu, část naplňte do cukrářského sáčku a podél okraje formy vytvořte sněhové pusinky.
  8. Pečte v předehřáté troubě 15 – 20 minut, dokud nejsou vrcholy sněhových pusinek zlatohnědé.
  9. Po upečení nechte vychladnout a pak dejte ještě důkladně vychladit do ledničky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,79 g
  • Sacharidy:

    356,21 g
    • Cukry:

      244,54 g
  • Tuky:

    157,10 g
  • Vláknina:

    12,00 g

Aktivita pro spálení:

401 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

119

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Řezy s bílkovou čepicí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba