Prostreno.cz

Čočková pomazánka

k svačině připravte vydatnou ,čočkovou pomazánku
11.04.2014 Mikeš
50min

15min příprava

35min vaření

681 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Čočku na cedníku několikrát propláchněte pod tekoucí vodou a nechte dobře okapat.
  2. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli a 3 stroužky utřeného česneku, přidejte nastrouhaný celer, citrónovou kůru a za občasného míchání společně restujte.
  3. Dejte vařit půl litru vody.
  4. K cibulce přidejte okapanou čočku a společně opékejte asi pět minut,občas promíchejte; podle potřeby můžete přidat trochu oleje tak, aby jím byla čočka obalená a nepřipalovala se.
  5. Zalijte vroucí vodou a přikryjte,na velmi mírném plameni vařte dvacet minut,nebo až je čočka měkká, občas zamíchejte.
  6. Všechna voda by se měla vyvařit, čočka by měla být měkká a díky pravidelnému míchání získat ‚pomazánkovou‘ konzistenci i bez mixování.
  7. Dochuťte solí a nechte vychladnout, aby pomazánka zatuhla.
  8. Pak do ní ještě zamíchejte petrželku,podle chuti citrónovou šťávu, sůl a utřený česnek podle chuti.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,16 g
  • Sacharidy:

    76,61 g
    • Cukry:

      9,52 g
  • Tuky:

    78,49 g
  • Vláknina:

    23,14 g

Aktivita pro spálení:

270 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

80

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čočková pomazánka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba