Prostreno.cz

Velikonoční kachna

velikonoční kachna s nádivkou z uzeného masa
16.04.2014 lentilka
3h a 20min

20min příprava

3h a 0min vaření

770 kJ / 184 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kachnu den předem důkladně nasolte zvenku i zevnitř
  2. Pečivo nakrájejte den předem na kostičky a nechte zaschnout.
  3. Jemně nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na másle, přidejte na malé kostičky nakrájené uzené maso a orestujte, nechte zchladnout.
  4. V mléce rozmíchejte žloutky a navlhčete pečivo,přidejte vychlazené uzené maso, okořeňte, promíchejte a nakonec vmíchejte sníh z bílku společně s nasekaným špenátem.
  5. Kachnu naplňte nádivkou, zašijte nebo zašpejlujte kůži, potřete celou kachnu medem rozmíchaným ve změklém másle, pokmínujte, vložte do pekáče a pečte při 160 °C 2 až 3 hodiny

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,13 g
  • Sacharidy:

    45,33 g
    • Cukry:

      23,91 g
  • Tuky:

    157,59 g
  • Vláknina:

    8,58 g

Aktivita pro spálení:

329 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

98

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční kachna

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba