Prostreno.cz

Jarní polévka

Kopřiva a pampeliška jsou dvě rostliny, které je možné dokonale použít v kuchyni. Kopřiva má chuť podobnou špenátu a vařené pampeliškové listy připomínají růžičkovou kapustu
16.04.2014 lentilka
35min

15min příprava

20min vaření

232 kJ / 55 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle orestujte mouku ,zalijte vývarem,přidejte dobře oprané a nasekané lístky kopřiv, pampelišky a vařte 10 minut
  2. Polévku rozmixujte,přidejte mléko a vařte 5 minut.
  3. Dochuťte solí,pepřem,muškátovým oříškem a podávejte posypané petrželkou

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,64 g
  • Sacharidy:

    68,34 g
    • Cukry:

      12,45 g
  • Tuky:

    26,12 g
  • Vláknina:

    5,08 g

Aktivita pro spálení:

117 kcal
14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba