Prostreno.cz

Rizoto s chřestem

italské,jednoduché a syté
23.05.2014 sun
55min

20min příprava

35min vaření

379 kJ / 90 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z kostky bujonu a vody připravte vývar
  2. Do vařícího bujónu vhoďte hrášek, vařte dokud nezměkne. Hrášek vyndejte děrovanou naběračkou, bujón ponechte.
  3. Na části rozehřátého oleje v pánvi krátce orestujte pokrájený chřest
  4. Cibuli nakrájejte nadrobno.
  5. Ve velkém hrnci rozehřejte zbývající olivový olej, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět,přidejte rýži, zamíchejte, chvíli restujte.
  6. Do hrnce začněte přidávat horký bujón.,přidávejte ho po naběračkách a míchejte, dokud se nevstřebá,až rýže změkne, přestaňte přidávat bujón
  7. Přidejte nastrouhaný parmezán, pepř, orestovaný chřest, hrášek a zamíchejte.
  8. Sundejte hrnec z ohně a minutu nechte obsah pod pokličkou dojít.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,00 g
  • Sacharidy:

    19,00 g
    • Cukry:

      7,89 g
  • Tuky:

    120,58 g
  • Vláknina:

    2,75 g

Aktivita pro spálení:

315 kcal
39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba