Prostreno.cz

Jablečné čatní

Jablečné čatní je pochutina mnoha chutí a vůní: od ostré palčivosti zázvoru po lahodnou chuť jablek.

30.06.2014 Mikeš
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

561 kJ / 134 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupaná jablka nakrájejte na kostičky a dejte stranou.
  2. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte jablka, cukr, jemně nakrájený zázvor, skořici, hřebíček, sůl a celé, oloupané stroužky česneku, jemně nakrájenou chilli papričku, víno, ocet a nechte povařit, až se jablka zcela rozvaří.
  3. Pokud je potřeba, podlijte malým množstvím vína, nebo vody.
  4. Z hotového chutnej odstraňte skořici, česnek (pokud se nerozpadne) a hřebíček. Dejte do skleniček a uchovejte v chladu Podávejte třeba se studenou vepřovou pečení.

TIP:

Chilli papričku můžete vynechat, místo cukru použijte hnědý cukr. Pokud si chcete čatní připravit do zásoby, zkraťte dobu vaření na 35 minut a skleničky s hotovým čatní sterilujte 10 minut při 85 °C. Takto připravené čatní je možná ještě chutnější, než čerstvé.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,96 g
  • Sacharidy:

    1310,06 g
    • Cukry:

      395,12 g
  • Tuky:

    242,73 g
  • Vláknina:

    503,74 g

Aktivita pro spálení:

713 kcal
89

minut jízdy na kole

67

minut běhu

212

minut uklízení





Podobné recepty

Broskvový džem

(11 hlasů)
55min
637 kJ

Rybízové želé

(14 hlasů)
20min
658 kJ

Malinový džem

(15 hlasů)
30min
773 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablečné čatní

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba