Prostreno.cz

Jablečné čatní

V létě nemusíte zavařovat jen ovocné kompoty a marmelády. Do skleniček můžete uložit také pikantní čatní.

12.08.2016 sun
55min

20min příprava

35min vaření

723 kJ / 172 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte, zbavte stopek a jádřinců, nakrájejte je na kostky a vložte do kastrolu se silným dnem.
  2. Přidejte oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vinný ocet, promíchejte, přikryjte a poduste asi 15 minut (jablka by se neměla rozvařit).
  3. Pak přidejte rozinky, hnědý cukr, nastrouhaný zázvor, citronovou a pomerančovou kůru, nové koření, pepř a hřebíček, důkladně promíchejte a zvolna duste pod pokličkou ještě asi 20 minut.
  4. Hotové čatní dejte do horkých skleniček, uzavřete je a po vychladnutí uložte v chladničce.
  5. Spotřebujte do 14 dnů.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,00 g
  • Sacharidy:

    621,25 g
    • Cukry:

      200,53 g
  • Tuky:

    123,00 g
  • Vláknina:

    213,45 g

Aktivita pro spálení:

1278 kcal
159

minut jízdy na kole

121

minut běhu

381

minut uklízení





Podobné recepty

Třešně v rumu

(27 hlasů)
25min
762 kJ

Malinový džem

(15 hlasů)
40min
535 kJ

Nakládaná červená cibule

(8 hlasů)
30min
408 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pomerančová kůra sušená

97 kcal / 100g
B1 g
S25 g
T1 g

rozinky

299 kcal / 100g
B3 g
S79 g
T0,7 g

vinný list

93 kcal / 100g
B5 g
S17 g
T2 g

hřebíček

274 kcal / 100g
B5 g
S65 g
T20 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablečné čatní

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba