Grilovací sezóna bez výčitek a obětování toho nejlepšího? Tohle funguje! Máme pro vás nejlepší tipy pro příští grilování.
Chtěli byste něco víc? Grilování je společenské akce a pokrmy z grilu vypadají tak lákavě. Máme pro vás několik tipů, jak při grilování ušetřit kalorie, aniž byste se museli vzdát chutného jídla – nebo svého štíhlého pasu.
Bílé a barevné
Maso a ryby jsou skvělým zdrojem bílkovin. Protein vás zasytí a pomůže udržet svaly. Proto si můžete dát klidně větší porci kuřecího, krůtího a rybího masa a také barevné saláty vám kila rozhodně nepřidají.
Libové maso místo klobás a párečků
Dopřejte si jemnější druhy masa a řízků, tedy filet místo krkovičky – a vychutnejte si každé sousto. Při udržitelném chovu zvířat, jako je krmení na pastvě, je poměr tuku také výrazně lepší než u průmyslového chovu. Klobásy a párečky jsou nejvíce průmyslově zpracované potraviny a obsahují hodně tuku.
Místo těstovin si dejte brambory
Brambory jsou sytější než těstoviny, a to platí i pro těstovinové saláty. Pokud chcete ušetřit ještě více kalorií, dejte přednost octu a oleji jako středomořskému dresinku před majonézou.
Alkohol jsou luxusní kalorie
Jdou přímo do krve a také zpomalují odbourávání tuku. Proto je třeba na alkohol pohlížet jako na turbo zdroj kalorií a podle toho byste ho měli také do jídelníčku zařazovat. Například střik z bílého vína má lepší kalorickou bilanci než pivo.
A co dezert?
V létě je k dispozici čerstvé ovoce. Ovoce jako je ananas nebo meloun ztratí grilováním lehce na svém obsahu vody, ale zdravý cukr zůstává. A třeba chutný a osvěžující melounový sorbet připravíte velmi rychle.
Nezapomínejte na pohyb
Když dovádíte s dětmi, sportujete, hrajete badminton nebo kopete, zatímco grilujete, spalujete kalorie, a ještě toho nesníte tolik. Myšlenky na jídlo nejsou na prvním místě, a je tak snazší odolat svodům grilovaného.
Zdroj: názory autora, www.eatthis.com
Sledujte nás na sociálních sítích: