V momentálním chladném počasí je pravidelný peeling důležitější než kdy jindy. Podpoříte zdraví a krásu své pleti tím ovesným, uhelným nebo pepřovým?
Máte pocit, že vaše pleť málo září? Nebo byste potřebovali sjednotit její tón? Pak je čas na peeling! Ten pokožku hloubkově vyčistí, přičemž odstraní odumřelé kožní buňky i přebytečný maz. Také podpoří krevní cirkulaci, stimuluje tvorbu kolagenu a redukuje vrásky. Zároveň vyzmizíkuje pigmentové skvrny, zmenší rozšířené póry, přispěje k léčbě akné a pomůže s hloubkovou hydratací. Zní to jako něco, co si necháte líbit? Tak proč si peelingovou masku nepřipravit hned? Která vás svou jednoduchostí zaujme na první pohled?
Ovesné blues s jedlou sodou
Pokud se snažíte žít podle zdravých pravidel, asi vám v kuchyni nechybí ovesné vločky. A právě ty se na peeling báječně hodí! Tři polévkové lžíce smíchejte se stejným množstvím vody a přidejte i menší hrstku jedlé sody. Získanou směsí si několik minut krouživými pohyby jemně masírujte obličej. Poté nezbývá nic jiného, než smýt pozůstatky a potěšit se pohledem v zrcadle. Bude to radost na pohled i na omak!
Živočišné uhlí je dobré uhlí
Když se řekne živočišné uhlí, každého zřejmě automaticky napadnou střevní potíže. Je pravdou, že přesně v těchto situacích je vhodnou volbou, neboť se v trávicím traktu nevstřebává, ale váže na sebe bakterie, toxiny, odpadní produkty a další škodliviny. Jenže toho se dá využít i v kosmetice. Živočišné uhlí pleť dokonale pročistí a díky jeho mírně abrazivním schopnostem zafunguje i jako efektivní peeling. Rozdrťte jednu či dvě tablety, vmíchejte je do trochy vody a vrhněte se do práce. S tímto zlepšovákem se manipuluje stejně jako v předchozím případě. A to samé platí i v tom následujícím.
Přichází kajenský pepř
Kajenský pepř jednoznačně patří mezi nejvyhledávanější kořenící směsi. Ovšem nesvede divy jenom při vaření, protože jeho složení dokáže vyřešit i mnoho problémů s krásou. Tato přísada totiž zlepšuje vzhled jizev, mírní akné, prokrvuje, zesvětluje tmavé skvrny, redukuje tvorbu mazu a ještě působí protizánětlivě. Propojte jeho špetku s trochou třtinového cukru a celé to zakápněte citronovou šťávou.
Sledujte nás na sociálních sítích: