Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Potraviny, které brzdí váš metabolismus
Nezkoušela jsem
a co ty zhnile kobzole desetkrát umyte
Zas ty bludy, ba přímo poplašné zprávy, které tu nedoukové neustále omýlají o atibiotikách v mase. Neměli by tupě přebírat zahraniční články, ale měli by si i zjistit reálnou situaci u nás - u nás je totiž přítomnost antibiotik v mase zakázána a přísně se to kontroluje - kontroluje se každá šarže, takže na našem trhu skutečně maso s antibiotiky nenajdete (aspoň na tom oficiálním tedy ne). Navíc u levného masa, jako je kuřecí, by se ve velkochovech použití antibiotik ani finančně nevyplatilo.
Jím pečivo především z bílé mouky maso z velkochovu teď už na vesnici není ani pořádná zabíjačka zeleninu koupím v obchodě ale fakt je že ji oplachujeme.
Tenhle článek je zase psaný nějakým odborníkem. Zbytečně matete lidi!
Ale má pravdu
Nechapu lidi,kteří si přinesou z ochodu například hrznové víno a aniž by ho omyli,začnou ho konzumovat. To same je i s jablky.Ja například omyvám i mandarinky než začnu loupat slupku.Pro mě je toto samozřejmá věc a v teto koronavirové době si myslím,že je to nutnost. Ze sveho okolí ale znám i někoho,kdo si asi myslí,že je omýváni ovoce a zeleniny zbytečností.Ten dotyčný si ale neuvědomuje,ze zdravotní komplikace,ktere jeho i jeho rodinu postuhují,určitě úzce souvisí s tím,že neni schopen udělat tak banální věc jako je omyt před konzumací ovoce. Její časté průjmy a kožní vyrážky a to i u jejich dětí,jsou podle mě tou hlavní příčinou všech problémů. Takže závěrem vím,že nic se nemá přehánět,ale přes tohle vlak nejede!!!
Je vůbec možné, že někdo si neumyje cokoliv si donese z obchodu? Vždyť neví kde to před tím bylo, čeho se to dotýkalo a co na to padalo! Zvlášť v době tak mohutné nákazy jako je teď u nás ani to jednoduše omýt nestačí, na obaly raději i trochu tekutého dezinfekčního prostředku s lihem a chvíli nebo i déle nechat působit a pak stačí asi jen omýt studenou vodou. Problém však je listová zelenina, ta by se měla před konzumací asi rychle zahřát a zmrazit. Překvapila mě však rada omývat pod proudem např. konzervované již uvařené luštěniny, ale zřejmě ano. Někdy bývají v rajské nebo jiné omáčce, třeba i s nějakým dobrým kořením, to mi to přijde trošku škoda to vypláchnout. Zřejmě je to asi lepší kvůli hygieně . Rýži prý patří nejen propláchnout, ale i několik hodin nechat namočenou, vodu občas i vyměnit a při vaření se může sbírat tvořící se pěna. Pak je rýže zdravější i chutnější.
Upozorňuje se na omývání octem a sodou. Jde o odstranění těch pesticidů, samotná voda nestačí..
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama