Prostreno.cz

Připravte to nejlepší tofu v životě

Když se vám tofu nedaří udělat podle vašich představ, může to být kvůli několika chybám. Možná ho nezbavujete přebytečné vlhkosti, nepoužíváte kukuřičný škrob a nemáte na sporáku správnou teplotu.

Jeho nutriční profil lahodí zdraví a díky kulinářské všestrannosti se ho nikdy nepřejíte. Poloviční porce tofu obsahuje 22 gramů bílkovin, 3 gramy vlákniny a 66 procent denní potřeby vápníku (1). Správně připravené se promění v dokonale křupavý a chutný pokrm, který si zamilují i ​​ti největší skeptici. Nevíte, jak na to?

Vše začíná správným výběrem

V obchodech bývají k mání různé druhy. Měkčí varianty si raději nechte na přípravu smoothies nebo dezertů a volte ty pevnější. „Takové výrobky zaručí ten nejlepší gastronomický výsledek,“ doporučuje americká šéfkuchařka Leslie Durso (2). Jakmile si balíček tofu přinesete domů, pánev ještě nevytahujte. Nejprve ho pomocí papírové utěrky zbavte přebytečné vody a vlhkosti, což je nezbytný krok zaručující ideální texturu.

Nezapomeňte na škrob

Někdo tofu lehce popráší moukou, což se nevylučuje, ale ingredience, po které experti chtějí, abyste sáhli, je kukuřičný škrob. Tento kouzelný prášek nejenže krásně spolupracuje s přidaným kořením, uvedenou surovinu skvěle připraví na smažení, restování i pečení. „Pro dosažení nejkřupavějšího tofu každý nakrájený kousek ještě namočte v sójovém mléce a obalte ve strouhance,“ navrhuje americká šéfkuchařka Ann Ziata.

Žádné míchání s kdečím

Recepty z „jednoho hrnce“ jsou lákavé, protože si tím ušetříte zbytečné nádobí, které byste pak museli umývat. Tofu se ale vždy vyplatí vařit odděleně, protože jinak nasákne vlhkost ostatních ingrediencí, zůstane nepříjemně kašovité a bude se rozpadat. Ať už ho dáte na pánev, do trouby nebo horkovzdušné fritézy, základem křupavého úspěchu je vyšší teplota. Že je hotové a připravené ke konzumaci, to poznáte podle zlatavé barvy. Tak dobrou chuť!

Zdroje: (1) www.tools.myfooddata.com/nutrition-facts/172475/wt1/1, (2) www.livestrong.com/article/13771412-how-to-make-crispy-tofu-tips/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba