Vypadá skoro stejně, ale chutná úplně jinak – svařené pivo! V téhle koronavirem poznamenané zimě je to perfektní alternativa k svařenému vínu nebo punči. A hotové je hned je z několika málo surovin.
Ano, čtete správně! Svařené pivo! Zatímco svařené víno a punč si podvědomě spojujeme s vánočním časem, zní svařené pivo možná trochu zvláštně. Ale protože v téhle covidové době je stejně všechno jinak, proč nevyzkoušet něco nového?
Perfektní alternativa
Svařené pivo je alternativa svařeného vína s chutí lehce po bylinkách – perfektní horký nápoj pro všechny fanoušky piva, ale i pro ty, kteří v této zvláštní době touží po malé změně. A s naším receptem ho připravíte rychle a jednoduše.
„Svařák“ jinak
Suroviny na dvě skleničky
1 litr tmavého piva
1 celou skořici
1 celý anýz
5 celých hřebíčků
1 lžíci hnědého cukru
100 ml třešňové šťávy
Postup
1 Pivo spolu s kořením zahřejte v hrnci pomalu na mírném ohni. Pozor, aby se pivo nezačalo vařit!
2 Jakmile spadne pivní pěna, přidejte cukr a za mírného míchání ho nechte rozpustit.
3 Vypněte sporák a svařené pivo nechte zakryté stát na horké plotýnce asi 15 minut.
4 Potom dochuťte třešňovou šťávou.
5 Přes jemné sítko opatrně a pomalu přelijte do sklenic.
Podávejte a vychutnávejte!
Sledujte nás na sociálních sítích: