Prostreno.cz

Zdravá síla červené řepy

Patří k nejzdravějším druhům zimní zeleniny a je super potravinou z domácích luhů a hájů. Najdete v ní velkou zásobu vitaminů a minerálních látek a báječně chutná – především v zimních chladných dnech. Seznamte se s červenou řepou.

Červená řepa se sklízí čerstvá od září do března a je doslova nabitá energií. Obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek, a přitom má jen málo kalorií. Vitamin C, karoten, železo a zinek – zkrátka všechno, co naše tělo v zimě potřebuje. A to už při malém množství. Jako je třeba miska polévky. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na chutnou polévku z červené řepy!

Polévka z červené řepy

Suroviny pro 4 osoby 

2 stonky řapíkatého celeru

1 cibule

2 stroužky česneku

olivový olej

500 g vařené červené řepy nakrájené na kostky

1 l zeleninového vývaru

1 lžíce dijonské hořčice

10 g čerstvého estragonu

sůl a pepř

200 g kadeřavé kapusty

100 g creme fraiche nebo alespoň 30% smetany

5 g kerblíku

Postup 

1 Řapíkatý celer, cibuli a česnek nakrájejte na malé kousky.

2 Olivový olej rozehřejte v pánvi a zeleninu v něm 5 minut osmahněte.

3 Přidejte na kostičky nakrájenou červenou řepu, zeleninový vývar, hořčici a estragon a povařte dalších 10 minut.

4 Vše dejte do hrnce a tyčovým mixérem rozmixujte do krémové konzistence. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Hrnec udržujte teplý, ale už nevařte.

5 Znovu rozehřejte v pánvičce olivový olej a přidejte do něj kapustu. Při velké teplotě osmahněte. Potom osolte a opepřete.

6 Pokud je to nutné, polévku znovu ohřejte, jinak nalijte do misek nebo hlubokých talířů a ozdobte trochou smetany, osmahnutou kapustou a trochou čerstvého kerblíku.

A můžete servírovat!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba