Prostreno.cz

Nadupané palačinky ve zdravých verzích

Palačinky s marmeládou, případně s banány a šlehačkou či čokoládou, to už všichni známe. Ne snad, že by jejich slané verze nebyly dostatečně populární, přesto si vám dovolujeme nabídnout recepty na ty, o kterých si myslíme, že vážně stojí za vyzkoušení. Ochutnáte?

Pohankové palačinky se špenátem a ricottou

Suroviny na palačinky

60 g celozrnné pohankové mouky

150–170 ml vody

špetka soli

olej na smažení

Suroviny na náplň

1 šalotku

1/2 lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku

60 g listového špenátu

100 g ricotty, sůl

čerstvě mletý pepř

Postup

1 Ze surovin na palačinky smíchejte tekutější těsto.

2 Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte zhruba polovinu těsta a rozlijte ji po ploše pánve. Opékejte dozlatova z obou stran.

3 Šalotku nakrájejte nadrobno a v pánvi na troše oleje ji orestujte.

4 Přidejte špenát, prolisovaný česnek, osolte, opepřete a nechte špenát zavadnout.

5 Poté pánev odstavte a přimíchejte ricottu.

6 Směsí potřete připravené palačinky, srolujte a podávejte.

Palačinky s avokádem a vejci

Suroviny na palačinky

450 ml mléka

200 g pohankové mouky

2 vejce

Suroviny na náplň

3 avokáda

1 šalotku

2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru

2 lžíce citronové šťávy

1 lžíci oleje, sůl, pepř

Postup

1 Ze surovin na palačinky smíchejte těsto a nechte jej chvíli odstát.

2 Mezitím si oloupejte avokáda, zbavte je pecek a v misce rozmačkejte vidličkou.

3 Přidejte nasekaný koriandr, citronovou šťávu, olej, osolte a opepřete dle chuti.

4 Z těsta na troše oleje opečte palačinky a ještě horké je potřete připravenou směsí.

5 Přeložte je napůl a navrch položte sázené vejce.

Dobrou chuť!

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba