Ať už vás honí mlsná, nebo už sestavujete menu na Velikonoce, recept na banánový chléb si určitě zamilujete. Po prvním kousku je dobrá nálada zaručená a nemusíte mít ani špatné svědomí – s naším receptem bez cukru totiž mlsáte zdravě.
Poslední rok trávíme doma víc času, než jsme si kdy dokázali představit. Ale může to mít i svoje výhody. Máme totiž konečně zase čas a klid na to, vyzkoušet nové recepty nebo upéct staré dobré favority. A vysoko nahoře pomyslného žebříčku všech dobrot stojí on – banánový chléb! Jednak ho připravíte opravdu rychle, chutná báječně suchý nebo namazaný marmeládou, a navíc je zdravý. Právě jste na něj dostali chuť? Tak tady máte recept!
Proč je tak zdravý?
Banánový chléb je díky svému obsahu opravdu velmi zdravý. A to především ten, který je bez průmyslově vyrobeného cukru. Obsahuje vitaminy jako D, B12, K a biotin. A kromě toho díky banánům obsahuje také hodně hořčíku.
Banánový chléb – lahodný a bez cukru
Suroviny
4 zralé banány
3 vejce
1 lžičku vanilky
1 lžíci medu
2 lžíce kokosového oleje
100 g mouky
100 g mletých mandlí
špetku hrubé mořské soli
1 lžičku prášku do pečiva
1 lžičku skořice
Postup
1 Troubu si předehřejte na 180 stupňů.
2 Rozmačkané banány, vejce, vanilku, med a kokosový olej smíchejte v misce.
3 V jiné misce smíchejte všechny suché přísady, přidejte k banánové směsi a míchejte, dokud nevznikne jemné těsto. Nakonec přisypte skořici.
4 Těsto nalijte do formy na chlebíček a pečte asi 35 minut.
Nejlépe chutná ještě horký – s malinovou marmeládou, kokosovými lupínky, nebo klidně s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Dobrou chuť!
Sledujte nás na sociálních sítích: