Už vám z každodenního vyvařování jde hlava kolem? Nebo hledáte recepty, které stihnete uvařit, i když se dopoledne věnujete domácímu vzdělávání svých ratolestí? Pak jsou následující recepty to pravé! Jsou hotové hned a děti je budou milovat.
V dobách domácího vzdělávání dětí a home office rodičů je potřeba, aby oběd byl hotový hlavně rychle. Protože většinou na to máme tak hodinu času. Ale na chuť bychom při té rychlosti rozhodně zapomínat neměli. S následujícími recepty získáte kombinaci rychlého a chutného jídla bez problémů.
Nudlový nákyp
V žaludku kručí, nálada jde rychle dolů, takže oběd musí být na stole nejpozději ihned. Tak co třeba vyzkoušet super rychlý nudlový nákyp?
Suroviny pro dva dospělé a dvě děti
150 g šunky
150 g strouhaného sýra
300 g těstovin
100 g červené nebo žluté papriky
2 vejce
150 ml mléka
150 g zakysané smetany
trochu soli, pepře a muškátový oříšek
Postup
1 Uvařte těstoviny podle návodu. Mezitím si rozehřejte troubu na 180 stupňů.
2 Nakrájejte šunku a papriku na proužky. Rozšlehejte vejce, zakysanou smetanu a mléko s polovinou strouhaného sýra.
3 Všechno dochuťte solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
4 Uvařené těstoviny dejte do zapékací mísy, přidejte šunku a papriku a zalijte vejci s mlékem.
5 Posypte zbývajícím sýrem a upečte asi 15 minut, dokud sýr nezhnědne.
Nejrychlejší pizza na světě
A co třeba vyzkoušet domácí pizzu? Co možná zní jako hodně práce a ještě více času, se vám s následujícím receptem podaří za několik málo minut. A nejlepší na tom je, že na těsto potřebujete jen dvě přísady.
Suroviny
300 g mouky
450 řeckého jogurtu
1 lžičku prášku do pečiva
půl lžičky soli
Postup
1 Nejdříve si předehřejte troubu asi 15 minut na 220 stupňů.
2 Mezitím dejte všechny přísady do misky a spojte do lepivého těsta. Můžete použít i hnětač nebo robot.
3 Pracovní plochu si dostatečně pomoučete, přidejte trochu mouky i na těsto a na ruce také a několik minut formujte do koule.
4 Pak rychle vyválejte na pečícím papíře do požadované tloušťky. Musíte pracovat rychle, protože těsto při pokojové teplotě začne zase velmi rychle lepit, eventuelně použijte ještě trochu mouky. Při válení myslete na to, že těsto při pečení vyroste, takže válejte raději spíše tenčí.
5 Nakonec si pizzu ozdobte oblíbenými surovinami a pečte asi 5 až 8 minut, dokud okraje nezezlátnou.
Španělská tortilla
Pokud máte jenom 30 minut a čekající hladové krky, pak je tortilla to pravé!
Suroviny
200 g vařených brambor (nejlépe ze včerejšího oběda)
1–2 stroužky česneku
1 cibule
4 vejce
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
pánev vhodnou i na pečení
Postup
1 Brambory, cibuli a česnek nakrájejte na kostky. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
2 V pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmažte v něm směs brambor, cibule a česneku asi 5 až 10 minut, dokud nezačnou příjemně vonět.
3 Rozšlehejte vejce a přidejte sůl a pepř. Směs nalijte na brambory a dejte zapéct do trouby.
4 Po asi 10 minutách je tortilla hotová – poznáte to podle toho, že vršek bude na dotek pevný.
5 Servírujte na talíři spolu se salátem. Navíc tuhle klasickou verzi můžete různě obměňovat přidáním různých přísad – třeba zeleniny nebo šunky.
Dobrou chuť!
Sledujte nás na sociálních sítích: