Dopřejte si hovězí maso s nádechem exotických dálek. Příprava sice zabere trochu času, ale za to všechno zvládnete v jednom hrnci, a i úplný začátečník v kuchyni s ním dokáže ohromit.
Chybí vám cestování? Asi ještě chvilku potrvá, než se budeme moci vydat na cesty po světě, tak proč si nedopřát cestování alespoň světovou kuchyní. S naším receptem na pečené hovězí s granátovým jablkem a brambory si vůni dálek můžete zase připomenout.
Hovězí s granátovým jablkem
Suroviny pro 4 osoby
1 kg hovězího masa (nejlépe hovězí ramínko)
300 g cibule
2 stroužky česneku
200 g hovězích kostí
2 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř
300 g špenátu
300 g brambor
50 g rajčatového protlaku
1 lžíci garam masala
1 lžičku kurkumy
2 lžíce rozinek
1 skořicový kmen
1 lžíci kardamomu
1 granátové jablko
Hrst celerových listů
1 lžičku medu
Postup
1 Maso očistěte a nakrájejte na asi 4 cm velké kostky, opláchněte a nechte odkapat. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky a spolu s masem, kostmi, 200 ml vody a olivovým olejem dejte do pekáčku. Osolte a opepřete a přikryté pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů pečte asi 2 hodiny.
2 Mezitím si očistěte čerstvý špenát, oloupejte brambory a podle velikosti rozpulte nebo rozčtvrťte. Brambory nejprve asi 5 minut povařte, slijte a nechte odkapat. Ke konci doby pečení přidejte k masu rajčatový protlak, garam masala, kurkumu, rozinky, skořici, kardamon, brambory a špenát. Přikryjte a nechte péct další 2 hodiny.
3 Připravte si granátové jablko a vyloupejte dužinu. Celerové lístky nasekejte najemno. Z pekáče vyjměte kosti, dochuťte podle potřeby solí, pepřem a medem a servírujte posypané celerovými lístky a granátovým jablkem.
Zdroj: názor autora
Sledujte nás na sociálních sítích: