Kdo by tenhle moučník nemiloval! Mramorová bábovka je prostě absolutní klasika! Existuje mnoho receptů, ale slibujeme, že tento recept je zaručeně nejlepší. Nadýchaný, šťavnatý a naprosto vynikající!
Mramorová bábovka – základní moučník, který ale miluje každý. Absolutní klasika. Je snadná na přípravu i upečení a jako perfektní dárek připozvání na návštěvu. A tenhle recept je obzvlášť šťavnatý. Tajemstvím šéfkuchaře je také pravá čokoláda, která se smíchá do hnědé části těsta.
Mramorová bábovka
Suroviny
350 g špaldové mouky
130 g cukru
150 ml mléka
5 vajec
150 g čokolády na vaření
250 g másla (kousek si nechte na vymazání formy)
30 g kakaového prášku
1 balíček vanilkového cukru
3 lžičky jedlé sody
špetka soli
Postup
1 Máslo nechte změknout a troubu si předehřejte na 180 stupňů. V misce smíchejte cukr, vanilkový cukr a sůl. Postupně přidejte vejce a šlehejte, dokud se nevytvoří krémová hmota. K ní opatrně vmíchejte změklé máslo.
2 Potom smíchejte mouku a prášek do pečiva. Přidávejte vždy po trošce mléko a mouku s práškem, díky tomu nebude příliš suchá. Je důležité míchat dostatečně dlouho – něco mezi pěti až deseti minutami.
3 Vymažte bábovkovou formu trochou másla a vlijte do ní asi dvě třetiny těsta.
4 Potom si rozpusťte čokoládu – nejlépe ve vodní lázni, jinak by se mohla rychle připálit. Ve velkém hrnci pozvolna ohřívejte vodu, nad ni umístěte misku s čokoládou a míchejte. Důležité je, aby se voda nezačala vařit a do misky s čokoládou se žádná voda nedostala.
5 Rozpuštěnou čokoládu smíchejte s kakaem a směs potom se zbývajícím těstem. Pokud by bylo příliš husté, přidejte ještě špetku mléka.
6 Tmavé těsto přidejte do bábovkové formy a jemně ji promíchejte vidličkou, tak vytvoříte jemné mramorování.
7 Pečte asi hodinu a po vychladnutí vyklopte z formy.
Zdroj: woman.at
Sledujte nás na sociálních sítích: