Bohužel nemůžeme pít gin s tonikem každý den, i když bychom kolik rády už po probuzení… Na druhou stranu sušenky s ginem si můžete dát třeba i na snídani. Potají samozřejmě.
Když se starší dítě vzteká nad úkolem z matematiky a mladší kňourá, že chce tablet, byl by gin s tonikem dobrá volba. Ale většinou moc dobře víte, že začít s alkoholem už o půl třetí není správná cesta. Co si alespoň dopřát chuť ginu v lahodných sušenkách, které by k naší spokojenosti mohla výrazně dopomoct? Zní to dobře, že? Proto pro vás máme i perfektní recept!
Sušenky s příchutí ginu
Suroviny
3 limetky
400 g mouky
300 g cukru
sůl
2 žloutky
250 g studeného másla
6–7 lžic ginu
200 ml tonicu
125 g moučkového cukru
potravinová fólie
pečicí papír
Postup
1 Nejdříve si předehřejte troubu na 160 stupňů a připravte si dva plechy na pečení vyložené pečicím papírem.
2 Limetku důkladně omyjte v horké vodě, osušte a kůru jemně nastrouhejte.
3 Smíchejte ji s moukou, 200 g moučkového cukru a špetkou soli.
4 Přidejte žloutky, máslo nakrájené na kousky a 5 lžic ginu.
5 Pomocí ručního mixéru a potom ručně zpracujte v hladké těsto.
6 Zpracované těsto rozpulte a vyválejte do dvou válečků o průměru asi 5 cm. Zabalte do potravinové fólie a dejte asi na 30 minut do lednice.
7 Tonic smíchejte se 100 g moučkového cukru a asi 3 minuty povařte.
8 Všechny limetky oloupejte a zbavte i bílé slupky. Nakrájejte je na velmi tenké plátky a nechte vylouhovat v sirupu z tonicu.
9 Vyjměte válečky těsta z lednice a nakrájejte na asi centimetrová kolečka a rozdělte na plechy.
10 Limetková kolečka nechte okapat, položte na kolečka z těsta, lehce je zatlačte a v předehřátí troubě pečte dozlatova asi 15–20 minut. Potom vyjměte a nechte vychladnout.
11 Pokapejte směsí z 1–2 lžic ginu a lžíce moučkového cukru a nechte zaschnout.
S těmihle sušenkami vám zaručujeme příjemně strávené dopoledne, odpoledne nebo večer!
Zdroj: life line
Sledujte nás na sociálních sítích: