Co by mohlo být lepší než lahodný likér vyrobený z nejlepších ingrediencí na světě – alkoholu a čokolády! Přesně – nic! Proto přinášíme několik receptů, jak jich hned několik za zimu vyzkoušet.
Odmítnout likér na zdraví nemůže nikdo. A co teprve, když ten likér bude domácí s příchutí Nutelly, čokolády nebo Rafaella. Jeho výroba je až dětsky snadná.
Nutella-likér
Ingredience
2 vanilkové lusky
1 lžíci instantní kávy
0,7 litru hnědého rumu
400 g Nutelly
250 g moučkového cukru
400 ml smetany ke šlehání
Postup
1 Vanilkové lusky rozřízněte a vyškrábněte dřeň. Instantní kávu rozpusťte ve lžíci horké vody, smíchejte s rumem, vanilkovou dření, Nutellou a moučkovým cukrem – nejlépe v mixéru.
2 Dejte do ledničky a nechte přes noc odpočívat.
3 Druhý den ušlehejte do polotuha smetanu a vmíchejte do likéru.
4 Likér přelijte do lahviček, pevně zavřete a skladujte v chladu.
Toffifee-likér
Ingredience
100 g cukru
1 vejce
200 ml mléka
200 g smetany
lžička vanilkové pasty
15 ks Toffifee
200 ml vodky
Postup
1 Do hrnce dejte cukr a vejce a míchejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.
2 Přidejte, mléko, smetanu, vanilkovou pastu a Toffifee.
3 Za stálého míchání přiveďte k varu a důkladně míchejte, dokud se nerozpustí Toffifee (asi 20 minut).
4 Všechno rozmixujte a přidejte vodku.
5 Nechte protéct přes jemné sítko a naplňte lahve.
Likér z Mozartových kuliček
Ingredience
100 g Mozartových kuliček
90 g cukru
1 vejce
300 g mléka
200 g smetany
150 g vodky
Postup
1 Rozmixujte cukr s Mozartovými kuličkami.
2 Přidejte vejce, smetanu a mléko a 5 minut zahřívejte.
3 Přidejte vodku a zahřívejte další 4 minuty.
4 Nakonec naplňte do lahví se šroubovacím uzávěrem.
Raffaello-likér
Ingredience
15 ks Raffaella
300 ml mléka
80 g cukru
200 g smetany
100 ml vodky
Postup
1 Raffeallo dejte do misky s mlékem a cukrem a rozmixujte tyčovým mixérem.
2 Tekutinu prolejte přes sítko.
3 Přidejte smetanu a vodku a krátce zamíchejte.
4 Vychlaďte a hotovo!
Likér z Kinder čokoládek
Ingredience
200 g Kinder čokoládek
300 ml mléka
200 ml smetany
50 g cukru
150 ml vodky nebo Baccardi
Postup
1 Mléko a smetanu dejte do hrnce.
2 Rozlomte Kinder čokoládky a přidejte spolu s cukrem také do hrnce.
3 Nechte rozpustit čokoládky, ale dejte pozor, aby se nezačaly vařit.
4 Nakonec přidejte vodku nebo Baccardi.
5 Přelijte do lahví a nechte vychladit.
Zdroj: brigitte.de
Sledujte nás na sociálních sítích: