Občas se nám povinnosti protáhnou natolik, že přijdeme domů tak unavení, že nezbývá síly už na nic. Jenže žaludek si žádá svoje. Vyzkoušejte grilovanou zeleninu z trouby jako lehkou večeři nebo přílohu ke svátečnímu obědu. Všechno připravíte jedna dvě a už si jen vychutnáváte.
Jestli máte za sebou další den, kdy přicházíte domů nejen úplně vyčerpaná, ale i docela hladová, máme pro vás řešení. Pečenou zeleninu připravíte velmi rychle a než ji trouba upeče, stihnete se osprchovat. Pak už si jen sednete a relaxujete nad talířem vynikajícího pokrmu.
Grilovaná zelenina z plechu
Suroviny pro 4 osoby
600 g malých brambor
1 pórek
3 mrkve
2 červené cibule
1 červenou papriku
1 žlutou papriku
1 cuketu
3 lžíce olivového oleje
2–3 snítky čerstvého tymiánu
2–3 snítky čerstvého rozmarýnu
200 g cherry rajčátek
Pepř, sůl
Postup
1 Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
2 Omyjte brambory, vykartáčujte a rozkrojte na polovinu, pórek očistěte a nakrájejte na kolečka, mrkev okrájejte, rozkrojte podélně na polovinu a potom na čtvrtinu. Ty pak nakrájejte na asi 4 cm dlouhé kousky.
3 Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo, papriky zbavte jádřinců, omyjte a rozkrájejte na asi 3 centimetrové kousky.
4 Cuketu důkladně omyjte, rozkrojte na půl a potom na půlkolečka.
5 Nakrájenou zeleninu smíchejte v misce s olivovým olejem, přidejte bylinky a všechno rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Osolte a opepřete a pečte v troubě asi 35–40 minut.
6 Na konec si omyjte cherry rajčátka a 10 minut před koncem je přidejte k zelenině.
7 Hotovou zeleninu můžete podávat s citronovým dipem.
Citronový dip
Suroviny
500 g tvarohu
3 lžíce mléka
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
4–5 lžic čerstvých sekaných bylinek (například petrželka, pažitka nebo kopr)
Postup
Vše důkladně smíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
Dobrou chuť!
Zdroj: eatbetter, eatthis
Sledujte nás na sociálních sítích: