Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Výroba domácího sýra
To není sýr,ale ochucený tvaroh.
Velmi mě to láká
Ano, je to taková ochucená Lučina, ale dělám jí z mléka od farmáře a je to opravdu zdravý, chutný výrobek.
Tímto postupem se vyrobil tvaroh. Sýr dále vzniká tak, že tvaroh rozláme na hrudky velikosti lískového ořechu, přidá sůl a kmín, směs se umístí do mísy pod drátěný poklop,třeba hustější síto, aby k směsi nemohly mouchy a umístí se na teplé místo, ne však na přímé slunce. Možno taky zabalit do seprané bavlněné utěrky. Sýření trvá týden i 14 dnů, ale tak dlouho vám domácí sýr nevydrží - sníte ho dřív. Tak dělala sýr má babička v 50tých letech a ten byl.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama