Nadýchaná, šťavnatá, aromatická – to jsou slova, která v souvislosti s bábovkou asi nepoužijete. A přesto tento nenápadný skvost může být skutečným chuťovým vrcholem.
Pokud rádi pečete, měli byste určitě vyzkoušet tento recept. Většina ingrediencí na lahodnou a super šťavnatou jogurtovou bábovku s jablky byste měla mít všechny v kuchyni a příprava je super jednoduchá. Vrcholný zážitek pro všechny, které honí mlsná!
Šťavnatá jogurtová bábovka s jablky
Ingredience
180 g měkkého másla
200 g cukru
1 lžička vanilkového extraktu
3 vejce
185 g bílého jogurtu
350 g jablečného pyré
340 g mouky
50 g mletých mandlí
1 balíček jedlé sody
1 špetka soli
Máslo na vymazání a trochu strouhanky
Postup
1 Předehřejte troubu na 170 stupňů. Vymažte formu na bábovku a vysypte strouhankou.
2 Vložte do misky máslo s cukrem a vanilkovým cukrem a ušlehejte do pěny. Pak přidejte vejce a dobře promíchejte. Nakonec přimíchejte přírodní jogurt a jablečnou omáčku.
3 Ve druhé misce smíchejte mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a špetku soli a poté přidejte suché ingredience do misky s tekutými přísadami. Vše dobře promíchejte, dokud se vše nespojí v těsto.
4 Nakonec nalijte těsto do formy a pečte v troubě asi hodinu. Pokud chcete, můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem.
Tento krok v pečení můžete přeskočit
Ať už se jedná o koláče, sušenky nebo koláče, při pečení je užitečné držet se přesně receptury. Ale jeden krok, který najdete v mnoha receptech na pečení, lze bez problémů přeskočit. Konkrétně je to prosévání mouky.
Mouka by se měla často prosévat, aby byla jemná a lépe se spojila s ostatními složkami. A prosévání by mělo mít další výhodu: V některých receptech se ingredience měří v šálcích nebo hrníčcích. V závislosti na tom, jak pevně je mouka zabalena v sáčku, mohou být šálky mouky těžší než šálky proseté mouky.
Zatímco techniky mletí pšenice bývaly mnohem méně účinné než dnes a mouka proto nebyla vždy stejně jemná, dnes je díky moderním technologiím obvykle bez hrudek.
Zdroj: Rezept: Saftiger Apfelmus-Joghurt-Kuchen | freundin.de
Sledujte nás na sociálních sítích: