Lehká, chutná a připravená během chvilky: dopřejte si v horkých letních dnech studenou zeleninovou polévku. Máme pro vás recept, který zvládne i naprostý začátečník.
V létě jsou studené pokrmy lepší volbou než například teplá polévka. Co dělat, když dostanete ale na polévku chuť? Vyzkoušejte studenou verzi! Jsou lehké, ale přesto zasytí a mnoho receptů lze připravit snadno a velmi rychle. Jako tato lahodná zeleninová polévka. A čím déle ji necháte v lednici, tím více vás v teplých letních dnech osvěží!
Blesková zeleninová polévka
Ingredience na dvě porce
1 okurka
1 červená paprika
1 malá cibule
1 stroužek česneku
425 g loupaných rajčat (z konzervy)
2 plátky toustového chleba
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
pár lístků bazalky
sůl
pepř
Postup
1 Okurku omyjte, oloupejte, podélně rozpulte a lžící zbavte semínek. Papriky omyjte, rozřízněte na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Potom nakrájejte jednu polovinu okurky a papriky na malé kostičky a druhou polovinu nakrájejte na velké kousky.
2 Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Poté vložte do mísy a přidejte nahrubo nakrájenou okurku a kousky papriky. Zalijte konzervou rajčat.
3 Toastový chléb opečte podle chuti, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Potom přidejte balzamikový ocet, sůl, pepř a olivový olej.
4 Vše v míse rozmixujte najemno pomocí mixéru nebo tyčového mixéru a v případě potřeby znovu dochuťte solí a pepřem. Poté dejte polévku na cca 30 minut do lednice.
5 Polévku rozdělte rovnoměrně do misek a každou ozdobte nadrobno nakrájenými okurkami a paprikou nakrájenými na kostičky. Přidejte lístky bazalky, pokapejte několika kapkami olivového oleje a podávejte.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-blitzrezept-fuer-sommer-kalte-gemuesesuppe
Sledujte nás na sociálních sítích: