Tomuto letnímu tvarohovému koláči se švestkami nikdo neodolá, vsadíte se? Vyzkoušejte a uvidíte sami, tady máte recept.
Nejen že cheesecake chutná lahodně, ale lze i báječně upravit a přizpůsobit ročnímu období. Zkoušeli jste ho někdy třeba s ovocnými švestkami? Pokud ne, měli byste to letos rozhodně dohnat! Díky švestkám je tvarohová náplň obzvlášť šťavnatá. Tady máte recept na nebeský dezert.
Šťavnatý švestkový cheesecake
Přísady na těsto
250 g mouky
150 gramů cukru
175 g másla plus něco na vymazání formy
špetka soli
4 lžíce studené vody
Přísady na náplň
620 g švestek
500 g nízkotučného tvarohu
400 g zakysané smetany
150 ml mléka
2 balení vanilkového pudinkového prášku
140 gramů cukru
Příprava
1 Jako základ smíchejte v míse mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo nakrájené na kousky spolu s vodou. Vše prohněteme rukama, aby vzniklo hladké těsto. Poté těsto zabalte do fólie a dejte na 30 minut do chladu.
2 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Formu s průměrem asi 26 cm vymažte trochou másla. Potom omyjte švestky, rozpulte a vypeckujte.
3 Na náplň smíchejte zakysanou smetanu a tvaroh. Smíchejte pudinkový prášek s cukrem a přidejte do tvarohové směsi. Poté vmíchejte mléko.
4 Křehké těsto rovnoměrně rozprostřete na dno formy a kolem dokola vytvořte 4–5 cm vysoký okraj. Poté vše jemně přitlačte prsty a základnu několikrát propíchněte vidličkou.
5 Tvarohovou směs rozetřeme na těsto a uhladíme. Rozpůlené švestky vložte do tvarohové směsi, případně je můžete klást v několika vrstvách střídavě s tvarohem. Potom koláč pečte ve spodní třetině trouby asi 65 minut.
6 Když je koláč hotový, nechte ho asi 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladnout. Poté podávejte například s trochou smetany.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-zwetschgen-kaesekuchen
Sledujte nás na sociálních sítích: