Chcete vyzkoušet něco nového a svým hostům naservírovat výborný dort, který bude navíc i zdravý? Pak rozhodně vyzkoušejte náš recept na jablečný koláč s ovesnými vločkami. Je vynikající a ani nemusíte mít špatné svědomí, když si vezmete ještě druhý kousek.
Ruku na srdce – na výborných dortech nám často vadí dvě věci: že na jejich upečení potřebujeme hodně času a že se po nich tloustne. Tak s tím je konec! Dort, který upečete z jablek a ovesných vloček – takže zdravých surovin, je nejen lahodný, ale také velmi rychlý na přípravu. Uvidíte, že vašim hostům zachutná tak, že nikdo neuvěří, že je zdravý a příznivý postavě. Tímto dortem zkrátka všechny okouzlíte!
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Na dvanáct porcí budete potřebovat
150 gramů ovesných vloček
100 g mouky (hladké)
2 lžičky jedlé sody
3 vejce
150 gramů másla
150 gramů cukru
1 vanilkový lusk
1 balíček vanilkového cukru
4 jablka
1 špetka soli
Příprava
1 Nejprve nakrájejte máslo na malé kousky. Ty pak pět minut šlehejte s cukrem v mixéru, dokud nevznikne nadýchaný krém.
2 Potom rozřízněte podélně napůl vanilkový lusk a špičkou nože opatrně vyškrábněte dužinu. Postupně ji vmíchejte do máslového krému a po jednom vešlehejte vejce. Nakonec vmíchejte mouku, prášek do pečiva a ovesné vločky.
3 Oloupejte jablka, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Potom je nakrájejte na malé kousky a opatrně je vmíchejte stěrkou do těsta.
4 Těsto potom nalijte do moukou vysypané a tukem vymazané formy o průměru cca 24–26 cm. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu asi 60 minut při 190 °C.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-apfel-haferflocken-kuchen
Sledujte nás na sociálních sítích: